Stiftelsen

Stiftelsen för kompetens­utveckling

Christina Holmefalk är grundare av Stiftelsen för kompetensutveckling inom städyrket
Stiftelsen förvaltas av branschförbundet STÄDBRANSCHEN SVERIGE

STIFTELSENS SYFTE ÄR ATT:
• Höja statusen för städbranschen
• Höja kompetensen inom städbranschen
• Påvisa karriärsmöjligheter i städbranschen

En gång om året delar stiftelsen ut medel till någon eller några som är verksamma inom städbranschen, och som har gjort en förtjänstfull insats för branschen.

Skicka gärna in en nominering med motivation, varför just den personen eller städorganisationen ska få möjlighet till medel för kompetensutveckling.

Stiftelsens kompetens­utvecklingspris 2023

Amina Hansson och Faduma Yassin från Elite Hemservice Sverige AB. Båda vann varsin digital hemstädningsutbildning. Den ena utbildningen var från Borago och den andra var Städkörkortet med yrkessvenska från Christina Holmefalk Städutbildningar.

Dorota Budzowska (ej på bild) från Vallentuna Kommun vann en ledarskapsutbildning från Borago.

Stiftelsens kompetens­utvecklingspris 2022

Under Clean & Facility-mässan i Kista, 15 – 16 november 2022, delade vi ut stiftelsens kompetensutvecklingspris till Martin Engvall, Mjölby kommun, som fick en arbetsledarutbildning via Borago.

Rahman Kolik vann medel till en arbetsledarutbildning 2021.

Felicia Vang och Marika Kroon som vann stipendiet till två SRY utbildningar 2019. De jobbar på Örebro Universitet

Kompetensutveckla din personal, eller dig själv genom att söka pengar ur vår stiftelse

För någon vecka sedan levererade vi vår första egna podd ”Städa kan väl alla”. Det handlade mycket om hur städbranschen utvecklats genom tiderna och vad mycket som egentligen har hänt. Det vi alla var eniga om var att med den snabba utveckling som skett krävs kompetens och utbildning för att klara alla nya krav som ställs i som städare men även arbetsledare och chefer i branschen.
Lyssna på podden här.

Precis som i alla andra branscher är städbranschen beroende av medarbetare som har rätt kompetens. Idag är både teknik, digitalisering och the internet of things vanligt förekommande även i vår bransch. De senaste åren har dessutom pandemin satt nya perspektiv på vårt yrke och krav på hur vi undviker smittspridning.
Framför allt tycker jag att utbildning och kompetens är en fråga om att höja yrkets status och att höja städarnas löner.

Kompetensutveckling och utbildning är en jätteviktig fråga för dina medarbetare, de blir sedda, de känner sig viktiga och de kommer få ett större självförtroende, men framförallt ett ökat engagemang. Det blir en otrolig win-win situation för både företag och människa.

Ett stort dilemma för många städorganisationer, är att utbildning och kompetensutveckling ofta kostar en hel del pengar. Det blir lätt att detta bortprioriteras …tyvärr.

Det finns sätt att lösa detta på genom att söka pengar ut vår egen stiftelse för kompetensutveckling grundat av Christina Holmefalk. Här kan du ansöka om medel/pengar för att kunna gå en önskvärd utbildning.

Vill du också vidareutbilda dig inom yrket? Skicka ett mail till info@stadbranschensverige.se och berätta varför just du eller ditt företag vill kompetensutveckla er.

Nästa prisutdelning är 2024 på Clean & Facility Kista mässan den 13 –
14 november. 

Vi ser fram emot er ansökan.